Anna-Kaisa on musiikin tohtori ja Sibelius-Akatemian lehtori. Iki-Tursossa Anna-Kaisan tontille lankeavat usein lyyriset laulut ja ääni-improvisaatio.

Anna-Kaisa Liedes on Haukiputaalta lähtöisin oleva muusikko, laulaja, äänitaiteilija ja opettaja. Musiikillinen polku on kulkenut kanteleen ja viulun johdattamana ihmisen äänen äärelle. Musiikin maisteriksi hän valmistui vuonna 1989 pääaineena kansanlaulu ja kanteleiden soitto. Taiteellinen tohtorin tutkinto Matkoja äänen maailmaan tarkastettiin keväällä 2005 ja sen keskiössä oli ihmisen äänen monet mahdollisuudet.

Liedes on musisoinut aiemmin nykykansanmusiikin pioneeriyhtye Niekussa sekä kansanmusiikin ammattilaisyhtye Tallarissa. Traditionaalisia lauluperinteitä ja ääni-improvisaatiota häneltä voi kuulla mm. Ääniteatteri Iki-Tursossa, MeNaiset- ja Suunta -yhtyeissä sekä Fire in the North Sky -projektissa.
Työskentely dokumentaristien Markku Lehmuskallion ja Anastasia Lapsuin kanssa on mahdollistanut musiikin säveltämisen ja esittämisen neljään heidän elokuvaansa.
Taideyliopiston Sibelius-Akatemia Kansanmusiikin aineryhmä on työllistänyt lehtori Liedestä jo pitkään. Aineryhmän johtajana hän toimi vuosina 2013-2018.
www.anna-kaisaliedes.com